Flintrop Residence

150504_Photomontage_Front Elevation

The proposed addition to the Flintrop Residence is essentially a ‘verandah’, which in turn is a feature that is firmly grounded in the language of Australian vernacular and living. Using a robust, yet refined palette of materials, this verandah has been used to unify the street elevation of a tired mid century cottage by the use of bold lines and edges that refer to the rhythm of the retained forms and features beyond. This new street presence is designed to capture and frame panoramic bush reserve and cove views, while providing a new internalised entry and usable outdoor spaces that are under a protective canopy from the summer sun.

 

Below is an image of the existing front elevation.

150428_Photomontage_Front Elevation_Existing